Ziyaretçi haberleri

31.03.2016 01:10

Güzel Cilt İçin 8 Tavsiye

CİLDİNİZİN SAĞLIKLI GÖRÜNMESİNİ İSTER MİSİNİZ?

güzel bir cilde sahip olmakCildimizi sağlıklı bir şekilde, doğal yollarla korumak oldukça kolaydır. Birkaç ürün ile cildinizi korumanıza yardım edebilir ve sadece birkaç yöntemi günlük olarak uygulayarak muhteşem bir cilde sahip olabilirsiniz.

Yastık ve kremlerle, sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmak için aşağıdaki maddeleri okumaya devam edin.

 

1- GÜNEŞ KREMİ KULLANIN!

 

Güneş kremi, cildiniz için zararlı olan UV ışınlarından sizi koruyacaktır.  UV ışınları, cildinizin zarar görmesine ve yaşlanmanıza sebep olur.  UV ışınları sadece sıcak yaz günlerinde var demek değildir. Yüzünüzü, boynunuzu ve ellerinizi en az 15 koruma faktörlü güneş kremi ile korumalısınız

 

2- SİGARADAN UZAK DURUN!

 

Sadece sigara içmeyin demiyoruz, sigara içilen ortamlarda bulunmayın.  Sigara içilen ortamlarda bulunmak, cildimizin kırışmasına ve hasta olmamıza sebebiyet vermektedir. Pasif içici olmak demek, saçınızın parlaklığını yitirmesine ve cildinizin gözeneklerinin kapanmasına sebep olur. Sağlıkla parlayan bir cilt için, oksijene ve besine ihtiyacımız vardır.

 

3- YASTIK KILIFINIZI SEÇERKEN ÖZEN GÖSTERİN!

 

Nevresim takımınızın ya da  diğer almış olduğunuz yastık kılıfını kullanıyor olabilirsiniz. Kaliteli bir yastık kılıfı seçerken dikkat etmeniz gerekenler;

 

– İpek kumaşlar yüzünüzü nemden ve ıslaktan korur.

– ipek kumaşlar evcil ipek böceğinden yapılır.

-ipek kumaşlarda alerji riski düşüktür

-yüzünüzde yastık izi bırakmaz

 

4- SEBZE VE MEYVE YİYİN!

 

Taze meyve sebze yemek, vücumuz ve cildimiz için gereklidir . Avokado, turunçgiller, yeşil yapraklı sebzeler, saf zeytinyağı,  omega 3 bakımından vücudumuza yararlıdır.,

 

5- CİLDİNİZE NAZİKÇE DOKUNUN!

 

Cildiniz narindir. Kimyasallardan korumak için cildimizi nazikçe ovmalıyız. Cildimizin haftada bir yada iki defa pul pul olmasında bir problem yoktur. Cildinizi ovarak yada pamuklu ıslak havlu ile temizleyin.

 

6- GÜNEŞ AZ BİLE OLSA GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ TAKIN!

 

Güneş gözlüğü gözlerinizi ve göz kenarlarındaki cildinizi güneş ışığından korur. Gözlerinizi kısarak güneşe baktığınızı düşünün. Bir süre sonra gözleriniz bozulacak, göz kenarlarınız kırışmaya başlayacaktır.

UV ışınlarından koruyan büyük mercekli şık bir güneş gözlüğüne sahip olmanın tam zamanı.

 

7- YÜZ EGZERSİZLERİ UYGULAYIN!

 

Yüz egzersizleri, cildinizin pürüzsüz olmasını sağlayan yollardan birisidir. Diğer egzersizler gibi sert değildir. Cildimize yumuşaklık sağlamak ve kırışıklardan kurtulmak için harika bir yoldur.

 

8- 10 DAKİKA RAHATLAYIN!

 

Her gün 10 dakikayı kendinize ayırın. Cildinizin D vitaminine ihtiyacı vardır ve bunu almanın en güzel yolu gün ışığıdır. Stresli bir günün ardından, derin nefes almak, size ve bedeninize iyi gelecektir.

Kırışıklık Önleyici Yüz Egzersizleri

Kırışıklıkları Önleyen Yüz Egzersizleri

 Kırışıklıkları Gideren Yüz EgzersizleriKırışıklık önleyici yüz egzersizleri  sayesinde cebinize düşman botox ve estetik ameliyatlarını unutacaksınız. Üstelik günde iki kez 8 dakikalık bir uygulama ile kırışıklıklardan,boyun çizgilerinden ve kaz ayaklarından uzak bir cilde bir haftada kavuşabilirsiniz. İşte size yardımcı olacak birkaç kırışıklık önleyici yüz egzersizleri:

  1. Göz Açıcı Egzersiz: Ellerinizi içi aşağı doğru bakacak şekilde alnınıza dik pozisyonda birleştirin ve işaret parmaklarınızı kaşlarınızın ortasına yerleştirin. Gözlerinizi sıkıca kapatın. Baş parmaklarınla gözlerinizi çekik poziyona getirmeye çalışın. Bu hareketleri yaparken göz çevrenizdeki kasları üstteki parmaklarınızla aşağı ve yukarı hareket ettirmeniz gerekir. Bu hareketi 40 saniye kadar uygulayın.
  2. Alın Çizgisi Egzersizi: Baş parmağınızın haricindeki dört parmağınızı kaşlarınızın üzerine baş parmağınızı da kulağınızın kenarına kıvrılmış bir şekilde yerleştirin. Kaşlarınızı yukarıya doğru kaldırırken parmaklarınızla alnınızı aşağıya doğru itin. Bu hareketin uygulanma sıklığı alnınızdaki kırışıklıklara göre değişir. Kırışıklıklarınız azsa 30 saniye süre ile günde 2 kez, fazlaysa günde 3 kez tekrarlayın.
  3. Göz Altı Gölgelerini ve Şişliklerini Önleme Egzersizi: İşaret parmaklarınızı gözünüzün kenarına yerleştirin. Daha sonra başınız düz duracak şekilde yukarıya doğru bakın. Bu hareketi yaptığınızda göz kapağı kaslarınızı hissedeceksiniz. Bu hareketin uygulama sıklığı göz altlarınızdaki şişlik oranına göre değişir.  Şişlikleriniz azsa 40 saniye süre ile günde 2 kez, fazlaysa günde 3 kez tekrarlayın.
  4. Yüz Kası Egzersizleri: Bu egzersiz yüz kaslarınızın şekillenmesi için önemlidir. Bu egzersizi uyguladığınız zaman yanaklarınızın dolgunlaştığını ve göz altı çukurlarınızın dolduğunu göreceksiniz. Dudaklarınızı ağzınız açık pozisyonda üst dudağınızla dişlerinizi kapamaya çalışarak gerdirin. Bu poziyonda iken işaret parmaklarınız gözlerinizle hizalanmış bir şekilde yanaklarınızda olmalıdır. Hareketi elleriniz sabit kalacak şekilde 20 kez uygulayın.
  5. Burun Egzersizi: Yaş arttıkça burun aşağıya yönelir. Bu egzersiz burnunuzun toparlanmasına yardımcı olacaktır. Sağ elinizin baş ve işaret parmağını kullanarak burun kemiğinizi eliniz yukarıdan aşağıya doğru bakacak şekilde sıkıca tutun ve aşağıya doğru hareket ettirin. Sol elinizin işaret parmağı ile üst dudağınızdan destek alarak burnunuzun ucuna koyarak yukarıya doğru itin. Bu egzersizi 40 defa uygulayın.
  6. Ağız Egzersizi: Yaş arttıkça ağız kenarları aşağıya sarmaya başlar. Bu egzersiz dudağın toparlanarak genç kalmasını sağlar. Dudağınızı sıkıca kapatarak işaret parmaklarınızı dudağınızın kenarlarına yerleştirin ve parmaklarınızı yukarı-aşağı hareket ettirin. Bu hareketi 40 saniye süre ile uygulayın. Egzersiz ağız çevresi kaslarınızı çalıştırdığı için bir süre ağrı duyabilirsiniz. Bu sebeple egzersizi tamamladığınızda ağzınızı bir süre kapalı tutmalısınız.

Etkili bir sonuca yardımcı olması için kırışıklık önleyici yüz egzersizleri ile birlikte doktor gözetimi altında bir diyet uygulayabilirsiniz. Su insan vücudu ve tabiki cilt sağlığı için çok önemlidir. Bu sebeple proteinli gıdalarla birlikte bolca su tüketmelisiniz. Tuz ve şekerin fazlasından da kaçarak siz de yaşınıza rağmen genç kalan cildinizle diğerlerini kıskandırabilirsiniz.

Detalı bilgi için Güzellik İksiri kitabını inceleyin!

Gıdı Eritmenin Yolları

Gıdı Eritme

Gıdıyı Eritmenin YollarıGıdı eritmenin yolları var mı gerçekten diye düşünmeyin.  2 ay boyunca düzenli uygulandığı takdirde yapımı oldukça kolay olan egzersizlerle elbette mümkün.  Adı sevimli görünsün diye mi gıdı olarak konmuş bilinmez ama uygulayacağınız gıdı masajı ile şişkin görünümlü bir yüzden kurtulmak sizi kendinize oldukça sevimli gösterecek. Gıdı masajı, gıdı bölgesindeki kasların çalışmasını sağlayarak yüzünüzün ince ve genç bir görünüm kazanmasını sağlar. İşte size açıklamalarıyla gıdı eritmenin yolları:

  • 1- Sağ elinizin işaret ve orta parmağını çenenizin alt bölümünü tam ortalayacak şekilde yerleştirin. Sol elinizin bileğe yakın bölümünü çene kemiğinize yerleştirerek sağ tarafından yukarıya doğru masaj yapın. Bu hereketi 3 kez tekrarlayın. Bu hereketi aynı şekilde sol tarafa da uygulayın.
  • 2- İki elinizin orta parmağıyla kulak memenizden aşağıya doğru daireler çizerek masaj yapın. Bu hareket lenflerinizin çalışmasını sağlayacak.
  • 3- Başınızı yukarı kaldırın. Başınız bu pozisyondayken boyun kaslarınız gerilir. İki elinizi kullanarak avuç içlerinizi boynunuza temas ettirecek şekilde boynunuza yukarı doğru masaj uygulayın. Bu hareketi 3 kez uygulayın.
  • 4- İki elinizin avuç içini sıra ile kullanarak çene çizginiz doğrultusunda aşağıya doğru çenenize hafifçe bastırarak masaj uygulayın. Bu hareketi 3 kez uygulayın.
  • 5- İki elinizi de kullanarak avuç içlerini çene kemiklerinizin üzeri yerleştirin ve çene kemiklerinize yukarıya doğru masaj uygulayın.
  • 6- Tıpkı gözünüzden makyajınızı temizliyormuş gibi bir parmağınızı kaşınızın altında gezdirin, daha sonra da aynı hareketi gözaltına uygulayın. Bu hareket kan dolaşımını hızlandıracaktır. Hareketi 3 kez tekrarlayın.
  • 7- İki elinizi alnınızın ortasına yerleştirin ve alnınızın ortasından dışarıya doğru parmaklarınızı kullanarak bir şey süpürürmüş gibi hareket ettirin. Bu hareketi 3 kez tekrarlayın.

Gıdı Eritmenin Küçük Hileleri

Gıdı eritme hareketlerinin yanında bazı hilelerle de küçük ilizyonlar gerçekleştirebilirsiniz. Pek çok sanatçı da bunu yapıyor zaten öyle değil mi? Mesela, ten renginizden 3 ton daha koyu olan bir fondöteni  çene kemiğinizle kulağınızın birleştiği noktadan çenenize doğru uygulayın. Bu bölgede dairesel hareketler yaparak fondöteni cildinize yedirin. Tabi sadece bu kadarı yetmeyecektir. Kısa bob ve küt kesim saç modelleri boynunuzu daha kısa ve gıdınızı daha belirgin gösterir. Bu sebeple uzun ve katlı saç modelini tercih etmelisiniz. Ayrıca açık yakalı boyunuzu ve de boynunuzu daha uzun gösterecek kıyafetleri tercih etmelisiniz. Ve bu açık yakayı uzun kolye ile süslemelisiniz. Gıdı eritme yolları  ilizyon durakları ile süslüdür. Bizden söylemesi J

Kaslarınızı Güçlendirin

Gıdı oluşumunun sebebi yaşlanma ile kasların esnemesi ve tabiki kilodur. Gıdı eritme hareketlerini uygularken sporla da kilolarınızdan kurtulmalısınız. Haftanın iki günü sabah saatlerinizi jimnastiğe ve haftanızın 5 gününü 15 dakikalık kondüsyon çalışmalarına ayırmak vücudunuzdaki fazla kiloların yavaş yavaş sizi terketmesini sağlayacaktır. Vücut kaslarınız güçlendikçe siz de güçlenecek daha zinde hissedeceksiniz. Gıdı eritmenin yolları anlattıklarımızda gizli. Başka yerde aramayın!

 

Detaylı bilgi için Güzellik İksiri kitabını inceleyin.

Yaşlanmayı Önleyici Karışımlar

Yaşlanmayı Engelleyen Karışımlar

Cildin Yaşlanmasını EngellemekAntiaging kavramı oldukça basit gibi görünen, ancak yanlış anlaşılmaya meyilli bir kavramdır. Antiaging ürünler yaşlanmaya karşı koruyucu etkisi olan ürünlerdir. Zamanı geri çeviremezler. Yaşlanan cilt üzerinde tedavi edici etkileri yoktur. Çoğu kadın,  antiaging ürünleri kırışıklıklar oluştuğunda kullanmaya başlar. Kırışık önleyici ürünlerin, ciltte ince çizgiler belirli olduktan sonra kullanılması doğru bir yaklaşım değildir. Antiaging rejimine olabildiğince erken yaşlarda, yirmili yaşlarda hatta daha da erken yaşlarda başlanması gereklidir. Dermatologist Dr. David Bank, antiaging ürünlerin erken yaşlarda kullanılarak, cilt bakımı rutinine dahil edilmesi gerektiğini söylemektedir.

20 li yaşlarınızda:

20 li yaşlarınızın ortalarına geldiğinizde, cildin yapısında bulunan kollojen proteinin sentezi yavaşlamaya başlar. Bunun sonucu olarak ciltte hafif kırışıklıklar ve ince çizgiler belirir. Bu döneme ön yaşlanma dönemi denir. Yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkması, 20 li yaşlarda çok azdır. Ancak 20 li yaşlar, yaşlanma belirtilerinin önlenmesinde uygulanacak yöntemler için en uygun dönemdir.

Antioksidanlar

Antioksidanlar, güneş, hava kirliliği veya stresin meydana getirdiği cilt hasarlarını onarırlar. Serbest radikalleri etkisiz hale getirerek cildi korurlar. Ayrıca cilt hücrelerinin büyüme ve gelişmesini uyarırlar. Güneşin cilt üzerindeki zararlı etkileri ilerleyen yaşlarda belirginleşir. Güneşin cilde verdiği hasarları tedavi etmek ve oluşabilecek hasarları meydana gelmeden önlemek, cilt sağlığı için bir zorunluluktur.

Retinol

Retinol versiyonlarının tümü, cildi onarıcı etkilerinden dolayı yararlı bir antiaging faktörüdür. Ciltte meydana gelen ince çizgilerin derinleşmesini önlerler ve güneş lekelerinin giderilmesinde önemli rolleri vardır.

30 lu yaşlarda:

30 lu yaşlarda cildinizin nem seviyesi düşmeye başlar ve artık ciltteki ince çizgiler daha belirgin hale gelir. Ciltteki kuruluk, cilt renginin daha cansız görünmesine neden olur.30 lu yaşlarda artık cildinize daha güçlü antiaging uygulamalar yapmanız gereklidir.

A vitamini ve C vitamini

Cilt bakımınız için A vitamini ve C vitamini içeren antioksidanlar seçtiğinizde, sadece ciltteki hasarlarınızı onarmakla kalmaz, ayrıca cildinizin ışıltısının artmasını da sağlarsınız.

Peptidler

Peptidler, cildin daha genç görünmesini ve cilt hücrelerinin gelişimini destekleyen küçük proteinlerdir. Kollojenler, peptid bağlarıyla birbirine bağlıdır. Dolaysıyla ortamda ne kadar çok peptid varsa o kadar çok kollojen vardır.

Niasinamid

Nasinamid, güneş lekelerinin oluşumunu engelleyerek, cilt hasarlarını tedavi etmede ve cildi dış etkenlere karşı korumada görev alır. Ayrıca kollojen yapımını uyararak cildin doğal nem dengesini korurlar.

Alfa Hidroksi Asit

Alfo hidroksi Asit, cildin pullaşarak dökülmesini önleyen, doğal leke giderici bir maske gibidir. Cilt üzerinde anında etki göstererek cildin daha parlak ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. Ayrıca cilt hücrelerinin yenilenme hızını arttırır. Ciltteki güneş lekeleri ve kırışıklık görünümünün iyileştirilmesini sağlarlar.

40 lı yaşlarda:

40 lı yaşlar, ciltteki kollojen yapım hızının çok düştüğü yaşlardır. Cilt bakımının tam anlamıyla gerçekten başlaması gereken yaş dönemleridir. Artık yaşlanmaya karşı büyük silahlar kuşanmanın zamanı geldi.

Hiyalüronik Asit

Hiyalüronik Asit, ciltteki kollojen hücrelerinin yapımını hızlandırır ve cildin, sağlıklı nem dengesi seviyesinde kalmasını sağlar.

Topikal Retinoid

Retin-A, diğer tüm cilt bakım ürünleri arasında sıyrılarak, cilt hücrelerinde kollojen yapımını en hızlı arttıran madde olarak kanıtlanmıştır. Dermatologların en çok önerdiği ürünler arasındadır. Çok pahalı bir ürün olsa da, yerel marketlerde daha az etkili olan ucuz versiyonlarını bulabilirsiniz.

Detaylı bilgiyi Güzellik İksiri kitabını okuyarak öğrenebilirsiniz.

Yüzünüzün Kurumasını Nasıl Engellersiniz?

Yüzünüzün Kurumasını Engellemenin Yolları

Cilt KurumasıKuru cilde bakım yapmanın zorluğu evrensel olarak kabul edilen bir gerçektir. Özellikle yüzdeki cilt kuruluğu, rahatsız edici, sinir bozucu bir durumdur. Cilt çok fazla temizleme işlemi olduğu için mi, yoksa kullanılan ürünlerin cilde ağır gelmesinden dolayı mı kurudur?  Doğru bir beslenme mi uygulanmıyor yoksa vücut dehidratasyona mı uğradı? Cilt kuruluğu bir alerji belirtisi mi yoksa ciddi bir cilt hastalığını işaret eden bir yardım çığlığı mı? Cilt kuruluğu nedenlerinin çeşitliliği oldukça şaşırtıcıdır.

Cilt kuruluğunu tedavi etmek hatta oluşumunu engellemek için cilt tabakalarına uygulayabileceğiniz 4 harika uygulama vardır.

Güne sağlam başlayın.

Temiz cilt mutlu bir cilttir. Uykudan uyanır uyanmaz yüzünüzü hafif bir cilt temizleyici ile yıkayın. Bu temizleyiciler, cildinizi sabun gibi kurutmazlar. Evden çıkmadan önce 30 SPF faktörlü geniş spektrumlu güneş koruyucu bir nemlendiriciyi yüzünüze uygulayın. Bu uygulama cildinizi güneşin zararlı UV ışınlara karşı koruyacaktır ve ayrıca cildinizin nem dengesini koruyacaktır.

Cildinize karşı nazik olun.

Kuruluktan pullaşan cildinizi ovalayarak temizlemekten olabildiğince kaçının. Kuruyan cildinizin tedavisinde, cildinize nazik davranmak, cildinizin çok daha hızlı iyileşmesini sağlar. BeautyintheBag.com tan Wendy Lewis, cildinize ılık su kullanarak peeling yapmanızı ve ıslak bir mendil ya da yumuşak yüz petleriyle yüzünüzü temizlemenizi önermektedir. Yüzünüzü temizledikten sonra cildinize çabuk emilebilen hafif bir serum uygulamanız yeterlidir. Yatmadan önce yüzünüze L’Occitane Shea Butter Light Comforting Cream gibi shea yağı içeren yatıştırıcı özellikte cilt bakım ürünleri kullanarak cildin nem dengesini sağlayabilirsiniz.

Diyetinizi gözden geçirin:

Yüzdeki cilt kuruluğuyla baş edebilmenin en önemli kuralı vücudunuzun su ihtiyacını karşılayabilmektir. Gün boyunca su içmek, güne su ile başlamak, kuru cilt problemini önlemek için en iyi savunmadır. Günde 8 bardak su içme kuralının artık modası geçti. Önemli olan gerçekten vücudunuzun ihtiyacı olan suyu tüketip tüketmediğinizdir.

Cilt sağlığı için vücudun ihtiyacı olan suyu tüketmenin yanı sıra sağlıklı bir diyet yapmanın da önemli olduğunu unutmayınız. Omega 3 gibi esansiyel yağ asitlerinin yeterli miktarda tüketilmesi cildin elastikiyetinin korunmasında yardımcıdır. Ayrıca hücre zarının yapısının korunması ve fonksiyonlarının gelişmesinde önemi büyüktür. Omega 3 yağ asidinin en iyi yiyecek kaynakları, soğuk su balıkları ve fındık, ceviz gibi yağlı tohumlardır. Bu yiyecekler aynı zamanda cilt sağlığı için esansiyel olan selenyum ve çinko gibi mineralleri de içermektedir. Avakado ve Hindistan cevizi yağı kaynaklı diğer sağlıklı yağ asitleri de cilt nem dengesinin korunmasında ve cildin elastikiyetinin sağlanmasında yardımcıdırlar. Yüksek C vitamini içeren besinler ( narenciye, brokoli, çilek gibi) cildin kollojen üretimine yardımcı olur ve nem koruyucu hücrelerin gelişimini sağlarlar.

Çevre şartlarına göre cildinizi koruyun:

Kışın kuru ve soğuk havadan kaçınmak sıkıcı bir iş gibi gelebilir ancak cildiniz size bu tavrınız için müteşekkir olacaktır. Eğer hava sıcaklıkları düşmeye başladığında dışarıya çıkıyorsanız, cildinizi örtün ve yapay ısıtıcıların etkilerine karşı mücadele etmek için nemlendirici kullanın.

Detaylı bilgi için Güzellik İksiri kitabını inceleyin.

Güzel Olmanın Yolları

Güzel Olmanın Yolları Nelerdir?

Güzel Olmanın Yolları Nelerdir?İnsanların aynaya baktıklarında kendilerini güzel hissetmeleri, onların özgüveninin gelişmesi ve mutlu olmasını sağlayan temeldir. Günlük hayatın koşuşturmasında kendilerini unutan insanların sürekli bakımlı ve güzel görünmeleri pek mümkün olmayabilir.

Güzellik göreceli bir kavramdır. Her toplumun her bireyin kendine özgü güzellik normları bulunmaktadır. Ancak bakımlı olabilen herkes güzellik sıfatını taşıyabilir. Kişinin kendi öz bakımını sağlaması, saçlarının parlak ve canlı görünmesi, cildinin pürüzsüz görünmesi, canlı bakışlar, ellerinin ve ayaklarının bakımlı olması, giydiklerin kendine yakışması, temiz ve ütülü olması, iç güzelliğinin dışa yansıması olarak değerlendirilebilir.

Güzelliğin bakımlı olmakla eşleştirildiği teknoloji dünyasında, hayatınızda yapacağınız ufak tefek değişiklikler güzelliğinizi ön plana çıkartabilir ve özgüveninizi kendine getirebilir. Güzel olmanın yollarına bir bakacak olursak:

Cilt Bakımı

Cilt bakımında uygulanan yöntemlerin etkinliği cildin taze ve pürüzsüz görünmesini sağlayarak, cildin canlılığını arttıracaktır. Cilt bakımı denince genel olarak cilde sürülen nemlendiriciler akla gelmektedir. Unutulmamalıdır ki cildin alt tabakasında yer alan kasların bakımı, üst tabakadaki derinin görüntüsünü direk etkilemektedir. Tabi ki cildin üst tabakasında bulunan ölü derilerin atılması ve cilde uygun nemlendirici kullanılması cildin mat görüntüsünü ve sönüklüğünü gidermektedir. Ancak cilt altında var olan kasların çalıştırılması yer çekimine karşı kasların uyarılması,  cildin gençliğinin ve tazeliğinin korunmasını sağlar. Günün herhangi saatlerinde 5-10 kez uygulayacağınız yüz germe egzersizleri cildinizin elastikiyetini artırarak istediğiniz cilt görünümüne sahip olmanızı destekleyecektir.

Alkol ve sigara kullanımı, cilt gözeneklerinin kapanmasına sebep olarak cildin oksijen alımını engellerler. Oksijenin cilt hücrelerine girememesi, hücrelerin donuk ve mat görünmesini sağlar. Cildin doğal güzelliğini etkileyen en zararlı maddeler arasında yer alan alkol ve sigara tüketimini kesmeniz güzelliğiniz ve sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

Egzersiz

Düzenli egzersizler yaparak, hayatınızda egzersize gerekli önemi vererek sağlığınızı koruduğunuz gerçeği bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Sağlıklı ve fit görüntü her zaman güzel olman en önemli koşullarından biridir. Düzenli egzersiz yaparak hem sağlığınızı korur hem de fazlalıklarınızdan kurtularak fit bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Düzenli egzersizle duruşunuz değişir, daha dik ve uzun boylu, özgüveni yüksek bir görünüşe sahip olabilirsiniz. Cilt altındaki kasların egzersizle dolgunlaşması cildin görüntüsünü de sıkılaştıracak, kan akşının artmasıyla kılcal damarlara oksijenin gitmesi artacağından dolayı ciltte meydana gelen sivilceler kaybolacaktır.

Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı ve dengeli beslenerek vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayabilir ve cildinizin parlaklığını, saçlarınızın canlı görünmesini pahalı kozmetik ürünlere gerek kalmadan sağlayabilirsiniz.

Günlük su tüketimini artırarak, hücreler için gerekli olan oksijenin taşınmasını sağlayabilir ve hücreler tarafından oluşturulan atık maddelerin atımını kolaylaştırabilirsiniz. Gerekli oksijeni sağlayan hücrelerin çalışmaları düzenlenir ve atık maddeler vücuttan uzaklaştırılarak bakışlarda canlılık ve kronik yorgunluğun giderilmesi sağlanabilir.

Olumlu Düşünmek

Hayata pozitif yaklaşmak, sorunlara uygun çözümler bulmak. Çözümlenemeyen sorunlar karşısında güçlü durmak bakış açısını değiştirecektir. Güne erken başlayarak sıcacık bir gülümsemeyle devam etmek mutlu olacak sebepler yaratabilmek iç dünyanızı güzelleştirerek, bu durumunuz dış görünüşünüze mutlaka yansıyacaktır.

Düzenli Uyku

Bütün gün çalışan organlarınızın ve kaslarınızın tam olarak dinlenebilmesi için gerekli olan, gece boyunca uyumaktır. Uykusuz geçirilen geceler sadece ertesi günün yorgun olarak geçirilmesini sağladığı gibi kalp hastalıklarından kansere kadar tüm hastalıklara neden olabilir.

Uyku sırasında özellikle gece 11 ve 2 arasında salgılanan melatonin hormonu vücut biyoritmini sağlayan ve antioksidan bir hormondur. Bu hormonun düzenli olarak salgılanması bu saatler arasında uyuma durumunun sağlanmasına bağlıdır. Vücudun hastalıklara karşı direncini artıran ve hücre oksidasyonunu engelleyerek yaşlanmayı geciktiren bu hormonun salgılanması güzellik açısından oldukça önemlidir.

Güzel olmanın yolları hakkında daha fazla bilgi için güzellik iksiri kitabına başvurabilirsiniz.

Benzer Konular:

Yüz Yogası İle 10 Dakikada 15 Yaş Gençleşin

Yüz Yogası İle Dolgun Elmacık Kemikleri

Yüz Güzelliği İçin Yüz Yogası

Yüz Yogası İle Mucizevi Güzellik

 

 

 

 

Gençleşmek İçin Ne Yapmalıyım?

Gençleşmek İçin Ne Yapılmalı?

Genç Görünmek İçin Ne Yapmalıyım?Yaşlılık etkilerinin en belirgin olarak hissedildiği bölge cilt bölgesidir. Ciltte meydana gelen yaşa bağlı olarak gelişen deformasyonlar, yaşınızı gizlemenizi zorlaştırır. Genç görünebilmek daha canlı ve daha parlak bir cilt görüntüsünü elde ederek gerçekleşebilir. Herkesin birbirinden farklı cilt tipleri vardır ve her cilde kendine özgü bakım yöntemleri yapılması gereklidir.

Sonsuz bir gençlik ve güzellik söz konusu değildir ama yaşlanmaya sebep olan doğa ve fizik kurallarına uygun davranarak, yaşlanmayı geciktirmek mümkündür. Yaş ilerledikçe beden güç ve direnç kaybediyor, kaslar yerçekimi etkisiyle gevşiyor, ciltte yağlanma ve kırışıklıkların oluşmasıyla cilt solgun ve cansız görünüyor. Yüzün alt tabakasını oluşturan kaslara uygun egzersizler yaparak, yüz kaslarını sıkılaştırıp cildin görüntüsünü gençleştirilebilir ve genç kalması sağlanabilir. Kasların güçlenmesiyle birlikte gıdı bölgesi, yanak ve yüz bölgesinde sarkmalar engellenebilir, yüzdeki şişmeler yağ depolanması engellendiği için kaybolabilir. Yüzdeki kırışıklıklar yüz egzersizleri nedeniyle kan dolaşımının sağlanmasına dayalı olarak kırışmaz ve yeterli oksijen kılcal damarlara gittiğinden dolayı solgun görüntüsü kaybolur.

Geri